Microben tekenwedstrijd

Natuurnieuws
Microben tekenwedstrijd

In het lesmateriaal Micromonsters om je heen maken leerlingen in het eerste hoofdstuk een microbe-paspoort. Wij zijn benieuwd naar de micro-monsters die zijn bedacht in de klas. Daarom mag iedereen zijn of haar gemaakte tekening inzenden en meedoen aan onze tekenwedstrijd. Stuur bij de tekening het ingevulde paspoort mee, zodat we ieders microbe leren kennen! De mooiste, leukste en creatiefste microbe-tekeningen komen online én worden beloond met het boek Monsterlijke microben van Marc van Ranst. Daarnaast krijgen de winnaars ook nog een microben-onderzoekset thuisgestuurd met daarin alle benodigdheden voor het uitvoeren van boeiende hygiëne-experimenten (o.a. agarplaten, agar-agarpoeder, hersluitbare zakjes, bouillon en wattenstaafjes).

 

Stuur de tekening voor het einde van de zomervakantie (september) op naar keessen@nibi.nl of via de post naar NIBI - Franz-Lisztplantsoen 200, 3533 JG Utrecht, om mee te doen met de wedstrijd!


 

Uit Micromonsters om je heen, hoofdstuk 1, opdracht 3:

Bedenk een microbe en geef hem een paspoort. Het kan een bacterie, virus of schimmel zijn. Is het een nuttige of een schadelijke? Wat doet je microbe? Waar kun je jouw microbe vinden? Hoe heet jouw microbe? Teken vervolgens je microbe op groot formaat en voor de pasfoto nog een keer in het klein.


 

 

foto Marieke Duinhouwer door
Marieke Duinhouwer