Vervangende challenge conferentie 2020: Kom In Beweging!Ter vervanging van de Natuur, Wetenschap en Techniekconferentie die op vrijdag 13 november zou plaatsvinden werd er een Kom In Beweging!-challenge gehouden. Iedereen kon zich gratis opgeven voor een creatieve scharrel-speurtocht vol technische, inspirerende en leuke opdrachten die zowel binnen als buiten moesten worden uitgevoerd. Met het uitvoeren van de opdrachten verdienden de teams punten, waarmee ze weer kans maakten op mooie prijzen.

 

Bijna twintig teams hadden zich opgegeven om de strijd met elkaar aan te gaan. Voor de challenge gebruikten de teams GooseChase, een app waarmee een waslijst aan opdrachten gemaakt was waarvoor het bewijs dat de opdracht was uitgevoerd kon worden ingestuurd door middel van filmpjes, foto’s of tekst.

 

Op vrijdagochtend om 10.00 uur ging de challenge van start en meteen stroomden de inzendingen binnen. Er werden kniereflexen gefilmd, klavertjes vier gezocht (en gevonden!), tegen muurtjes, bomen en prullenbakken gezeten, korstmossen en paddenstoelen gefotografeerd en nog veel meer. De creatiefst of origineelst uitgevoerde opdrachten werden door de jury beloond met bonuspunten. De allerleukste inzendingen kwamen binnen voor de opdracht waarbij een kettingreactie moest worden gebouwd, en waarbij een schilderij moest worden gemaakt met natuurlijk materialen. Er kwamen veel kettingreacties met dominosteentjes voorbij, maar ook knikkers, rollende blikjes, tennisballen, slingers, een vallende telefoon, wat levende kettingreacties met personen en zelfs een ‘kat-alysator’. Voor de natuurschilderij-opdracht kwamen ware kunstwerken binnen, zowel abstract als figuratief. De hoofdprijs voor het mooiste natuurschilderij ging naar de reproductie van het Meisje met de parel.

 

De challenge eindigde uiteindelijk op zaterdag om 14.00 uur. Door het tomeloze enthousiasme van alle teams bleef de challenge tot het eind spannend. De koplopende teams liepen steeds verder op elkaar in. Om 14.01 uur was duidelijk dat tEaM NCMX bovenaan de ranglijsten stond en daarmee de hoofdprijs had verdiend. Zes andere teams gingen er met de rest van de prijzen vandoor.

 

Al met al werd de challenge heel positief ervaren. Mensen werden uitgedaagd om nieuwe dingen te proberen, gestimuleerd om lekker naar buiten te gaan, en beleefden twee heel spannende dagen vol adrenaline!


  • Kom in beweging! Challenge
    Kom in beweging! Challenge
  • Kom in beweging! Challenge deel 2
    Kom in beweging! Challenge deel 2
  • Kom in beweging! Challenge deel 3
    Kom in beweging! Challenge deel 3