Lessenserie Energie & ElektriciteitGratis lesmateriaal voor het basisonderwijs

Energie en Elektriciteit zijn vaak moeilijke thema's. Met de lessenserie Energie & Elektriciteit maak je de moeilijke thema's energie en elektriciteit inzichtelijk. De lessen bestaan uit een handleiding voor de leerkracht, en werkbladen voor de leerlingen (waarin rekening wordt gehouden met hun niveau van onder andere lezen, e.g. voor groep 1 en 2 bestaan er geen werkbladen).

Voor groep 1 & 2 zijn er twee lessen ontworpen, getiteld ‘de dansende slang’ en ‘van energie tot beweging’. Voor groep 3 & 4 zijn er vier lessen ontworpen waarin ze een bliksemmonster maken, de groei van planten in verschillende kleuren licht onderzoeken,  leren over statische elektriciteit en leren dat er energie in eten zit. Voor groep 5 & 6 zijn er ook vier lessen ontworpen met de onderwerpen elektriciteit opwekken, energie labels, gesloten stroomkringen en stroomgeleiders. Voor groep 7 & 8 is er één les ontworpen die ze leert rekenen met energie.

 

Download:

Algemene informatie


Groep 1 & 2

 

Groep 3 & 4

 

Groep 5 & 6

 

Groep 7 & 8

 

Feedback:
Je helpt ons enorm door feedback te geven op het lesmateriaal. We horen graag welke lessen je hebt doorlopen met jouw leerlingen, en hoe dit beviel. Sluit het niveau van de lessen bijvoorbeeld goed aan bij het niveau van jouw leerlingen? Ook horen we het natuurlijk graag wanneer je tevreden bent! Vul het evaluatieformulier in (dit kost je 5-10 minuten).