Micro-monsters om je heenGratis lesmateriaal voor het basisonderwijs

 

Vanaf 2022 verschuift de leeftijd waarop kinderen in aanmerking komen voor een HPV-vaccinatie van 12/13 naar 9 jaar. Ook het coronavaccin is vanaf januari 2022 beschikbaar voor kinderen van 5 t/m 11 jaar. Alle aanleiding om ook basisschoolleerlingen de belangrijkste kennis over vaccinaties bij te brengen. Met ons nieuwe lesmateriaal Micro-monsters om je heen leren kinderen uit groep 5/6 en 7/8 van het basisonderwijs alles over virussen, bacteriën, het afweersysteem en vaccinaties.


Download 

Het lesboekje bevat 5 lessen met onderwerpen als de geschiedenis van vaccins, HPV-vaccinatie en groepsimmuniteit. De onderwerpen worden eigen gemaakt met een breed scala aan opdrachten waarin lees- en rekenvaardigheden worden getraind. Er zit ook een hygiëne-practicum bij waarin leerlingen schimmels en bacteriën kweken op brood en agarplaten.

 

Micro-monsters om je heen is gratis te bestellen via onderstaand bestelformulier in pakketten van 35 stuks. Het materiaal wordt zo snel mogelijk verzonden zodat je gelijk aan de slag kan.