Micro-monsters om je heenGratis lesmateriaal voor het basisonderwijs

 

Alle kinderen vanaf 9 jaar komen sinds februari 2022 in aanmerking voor een HPV-vaccinatie. Ook nu loopt de campagne weer en worden de uitnodigingen verstuurd. Met ons nieuwe lesmateriaal Micro-monsters om je heen leren kinderen uit groep 5/6 en 7/8 van het basisonderwijs alles over virussen, bacteriën, het afweersysteem en vaccinaties.

 

Download 

Het lesboekje bevat 5 lessen met onderwerpen als de geschiedenis van vaccins, HPV-vaccinatie en groepsimmuniteit. De onderwerpen worden eigen gemaakt met een breed scala aan opdrachten waarin lees- en rekenvaardigheden worden getraind. Er zit ook een hygiëne-practicum bij waarin leerlingen schimmels en bacteriën kweken op brood en agarplaten. Naast de werkboekjes en docentenhandleiding is er voor elk boekje ook een PowerPoint presentatie om tijdens de lessen te gebruiken. Hierin worden de hoofdstukken aagekondigd, staan de links naar alle filmpjes en worden de opdrachten besproken.

Geef ons feedback
Je zou ons enorm helpen door feedback te geven op het lesmateriaal. We horen graag of het goed aansluit bij het niveau van je klas en welke onderdelen je met je leerlingen gedaan hebt en hoe dat beviel.
Ga direct naar de evaluatie (kost je 5-10 minuten):
https://tinyurl.com/evaluatie-micromonsters

Micro-monsters om je heen is gratis te bestellen via onderstaand bestelformulier in pakketten van 35 stuks. Het materiaal wordt zo snel mogelijk verzonden zodat je gelijk aan de slag kan!