Gratis lesmateriaal: Micro-monstersGratis lesmateriaal voor het basisonderwijs

 

Alle kinderen vanaf 9 jaar komen sinds februari 2022 in aanmerking voor een HPV-vaccinatie, dit gebeurde eerst met de leeftijd 12/13 jaar. Ook het coronavaccin is vanaf januari 2022 beschikbaar voor kinderen van 5 t/m 11 jaar. Alle aanleiding om ook basisschoolleerlingen de belangrijkste kennis over vaccinaties bij te brengen. Met ons nieuwe lesmateriaal Micro-monsters om je heen leren kinderen uit groep 5/6 en 7/8 van het basisonderwijs alles over virussen, bacteriën, het afweersysteem en vaccinaties.

 

Download 

Het lesboekje bevat 5 lessen met onderwerpen als de geschiedenis van vaccins, HPV-vaccinatie en groepsimmuniteit. De onderwerpen worden eigen gemaakt met een breed scala aan opdrachten waarin lees- en rekenvaardigheden worden getraind. Er zit ook een hygiëne-practicum bij waarin leerlingen schimmels en bacteriën kweken op brood en agarplaten. Naast de werkboekjes en docentenhandleiding is er voor elk boekje ook een PowerPoint presentatie om tijdens de lessen te gebruiken. Hierin worden de hoofdstukken aagekondigd, staan de links naar alle filmpjes en worden de opdrachten besproken.

 

Micro-monsters om je heen is gratis te bestellen via onderstaand bestelformulier in pakketten van 35 stuks. Het materiaal wordt zo snel mogelijk verzonden zodat je gelijk aan de slag kan!