NW&T in het basisonderwijsWelkom op de website voor lesideeën Natuur, Wetenschap en Techniek voor het basisonderwijs.

Op deze website vind je lesideeën en inspiratie voor je lessen Natuur & Techniek. Deze website wordt beheerd door medewerkers van het NIBI - Nederlands Instituut voor Biologie. Het NIBI is de beroepsvereniging voor biologen. Voor leerkrachten in het basisonderwijs doen we het volgende:

 • Elke maand verschijnen er hier op NWenT.nl diverse lesideeën over Natuur, Wetenschap en Techniek voor leerlingen van groep 1-8, waarmee je direct aan de slag kunt. De lesideeën worden elke maand opgehangen aan een actueel thema zoals klimaatverandering of micro-organismen (bekijk hier het huidige thema). Je vindt de lesideeën rechtsbovenin met de knop 'zoeken'. 

 • De jaarlijkse landelijke Natuur, Wetenschap en Techniekconferentie, kortweg NWT-conferentie waar 350 leerkrachten kunnen kiezen uit meer dan 30 workshops en lezingen over natuur, wetenschap en techniek. De eerstvolgende Natuur, Wetenschap en Techniekconferentie zal op 15 maart 2024 plaatsvinden.

 • Met trainingen zoals de training Microscopie, de 3-daagse NWT-training of een teamtraining op maat.

 • Met de community Leerkrachten Natuur & Techniek op Facebook. Deel je toffe lessen en tips met elkaar en stop ze in de bijbehorende Google Drive map. Hier staan al meer dan 100 lesideeën. Van het maken van een duikboot tot een les over gebitten bij planten- en vleeseters.

 • Het kwaliteitsmerk Biologie Plus School. Biologie Plus Scholen zijn scholen die meer dan gemiddeld aandacht besteden aan Natuur, Wetenschap en Techniek en die een serie trainingen hebben gevolgd om een doorlopende leerlijn op maat te maken en te implementeren in de eigen school. Zo werken deze scholen met opdrachtbakken voor techniek en geven ze lessen volgens de concept-contextbenadering. In de lessen staat onderzoekend en ontdekkend leren centraal. Er wordt gewerkt met de ontwerp- en onderzoekscyclus.
  De volgende scholen mogen zich Biologie Plus School noemen:
  1. Albertusschool - Loosbroek
  2. Montessorischool De Triangel - Beuningen
  3. Kiemkade - Bergen op Zoom
  4. De Werkschuit - Zwolle
  5. De Meander - Sauwerd
  6. Nutsbasisschool - Teteringen
  7. OBS Nieuwebrug - Ommen


Interesse? 
Wil jouw school meer informatie? Of een training op maat? Vraag een vrijblijvend gesprek bij Tycho (malmberg@nibi.nl).


 • Screenshot van de website NWenT.nl met elke maand nieuwe lesideeën Natuur & Techniek
  Screenshot van de website NWenT.nl met elke maand nieuwe lesideeën Natuur & Techniek
 • Leerlingen onderzoeken en ontdekken.
  Leerlingen onderzoeken en ontdekken.
 • Teamtrainingen zijn inspirerend, energiek en op maat gemaakt.
  Teamtrainingen zijn inspirerend, energiek en op maat gemaakt.