NIBIHet Nederlands Instituut voor Biologie (NIBI)
NIBI is de vereniging van ruim 6000 wetenschappers, docenten, ondernemers, beleidsmakers en studenten, die biologische kennis ontwikkelen en toepassen. NIBI wil biologische kennisontwikkeling bevorderen, het biologieonderwijs verbeteren, toepassing van biologische kennis stimuleren, maatschappelijk draagvlak voor kennisontwikkeling en toepassing daarvan versterken en de keuze voor een opleiding en carrière in de biowetenschappen bevorderen.

Biologie Plus School
NIBI heeft in de loop der tijd meer dan twintig scholen getraind om structureel aan de slag te gaan met Natuur, Wetenschap en Techniek. Zeven van deze scholen mogen zich Biologie Plus School noemen en hebben een doorlopende leerlijn van groep 1-8.

Eerdere projecten in het primair onderwijs
Het Nederlands Instituut voor Biologie zet biologie op de kaart, ook in het basisonderwijs. Een aantal bekende en grootschalige onderwijsprojecten die NIBI voor het basisonderwijs heeft gedaan, zijn Seeds in Space (met André Kuipers onderzoek doen), Gezond Jou een Zorg! (lespakket over gezondheid) en Beagle Special (lespakket rondom het televisieprogramma HMS Beagle van de VPRO en zijn evolutietheorie). In deze projecten heeft NIBI als eerste de concept-contextbenadering praktisch vormgegeven voor het basisonderwijs. Een belangrijke bevinding uit deze projecten is dat duurzaam lesmateriaal onmisbaar is om een onderzoekende en ontdekkende houding aan te leren. Tevens bleek dat de concept-contextbenadering zorgt voor een grotere relevantie en meer samenhang in het natuuronderwijs.

Algemene voorwaarden
Voor alle conferenties en trainingen, die via deze Natuur, Wetenschap en Techniek-website worden aangeboden, gelden de Algemene voorwaarden van het Nederlands Instituut voor Biologie (NIBI). Sinds mei 2011 is het NIBI opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). 


  • NWenT.nl is onderdeel van het NIBI - Nederlands Instituut voor Biologie
    NWenT.nl is onderdeel van het NIBI - Nederlands Instituut voor Biologie
  • Het nieuwe logo voor de site NWenT.nl voor lesideeën Natuur, Wetenschap en Techniek in het basisonderwijs
    Het nieuwe logo voor de site NWenT.nl voor lesideeën Natuur, Wetenschap en Techniek in het basisonderwijs
  • De Nieuwebrug in Ommen is de nieuwste Biologie Plus School
    De Nieuwebrug in Ommen is de nieuwste Biologie Plus School