3-daagse NWT TrainingLeer in twee dagdelen een leerplan Natuur, Wetenschap en Techniek op te zetten en leer hoe je lesgeeft met de ontwerp- en onderzoekscyclus.
Daarnaast ontvang je meer dan 100 praktische opdrachten waarmee je een doorlopende leerlijn van groep 1 - 8 kan opzetten en het handboek Onderzoekend en ontwerpend de wereld ontdekken. Wil je helemaal snel aan de slag. Doe dan de training inclusief 8 kant-en-klare techniek-opdrachtbakken. De training is uitermate geschikt voor (vak)leerkrachten en studenten in opleiding die zich willen specialiseren in het lesgeven van natuur-, wetenschap- en technieklessen waarbij de leerkracht een meer coachende en sturende rol heeft en leerlingen veel zelfstandig en in (kleine) groepjes van en met elkaar leren.

Trainers:  Tycho Malmberg en Rik Kuiper van Eduscience en OOL/WNT-aanjager op 6 scholen: Daltonschool Neptunus op IJburg, Amalia Astroschool Baarn, Wijzer aan de Vecht (Utrecht), Montini Jenaplanschool (Baarn), Gaspard de Coligny (Baarn) en de Da Costaschool (Soest).

Data Trainingstraject 2023
Dag 1: woensdag 25 januari van 14:30-19:00 uur, Amalia Astroschool, Baarn
Dag 2: woensdag 22 februari van 14:30 - 19:00 Amalia Astroschool, Baarn
Dag 3: Terugkomdag schooljaar later oktober 2023, 14:30 - 19:00 Amalia Astroschool, Baarn
Precieze data worden nog bekend gemaakt.

Klik op het inschrijfformulier om je direct in te schrijven!


Plaats
De trainingen vinden plaats plaats op de Amalia Astroschool in Baarn. De trainingen vinden plaats op de Amalia Astroschool, Parkstraat 30, Baarn. Dat is op 6 minuten lopen van station Baarn. Alle trainingen hebben maximaal twaalf deelnemers.


Kosten
375 euro (voor drie dagdelen, inclusief meer dan 100 digitale Natuur, Wetenschap en Techniekopdrachten die een start van een doorlopende leerlijn vormen en iedere keer een eenvoudige maaltijd, pizza waarschijnlijk). En het handboek Onderzoekend en ontwerpend de wereld ontdekken à 55,95 euro.
Voor 750 euro krijg je er ook 8 Techniek-opdrachtbakken bij.

Doelstelling en opbrengst
Doel van de training is dat leerkrachten een visie en werkwijze in handen krijgen waarmee de school een op maat gemaakt leerplan Natuur, Wetenschap & Techniek kan bouwen. Om dit leerplan concreet te maken krijgen de leerkrachten kant-en-klare lessen mee als basis voor de uitwerking van dit leerplan.
Na afloop van de training kan de leerkracht:⦁ lessen ontwerpen/arrangeren op basis van het leerplan en uitgaande van de concept-contextbenadering.⦁ de ontwerpcyclus en de onderzoekscyclus inzetten in zijn/haar lessen.⦁ leerlingen een onderzoekende en ontdekkende houding aanleren en inschatten hoeveel tijd, moeite en geld het kost om je team in beweging te krijgen voor het implementeren van het leerplan.

Na afloop van de training kan de leerkracht:

 1. lessen ontwerpen/arrangeren op basis van het leerplan en uitgaande van de concept-contextbenadering.
 2. de ontwerpcyclus en de onderzoekscyclus inzetten in zijn/haar lessen.
 3. leerlingen een onderzoekende en ontdekkende houding aanleren. Leerlingen leren oorzaak-gevolg denken en kunnen inschatten hoe hun doen en laten, en dat anderen, de (leef)omgeving beïnvloedt.
 4. een leerplan uitwerken voor de eigen school dat vaardigheden rondom natuur, wetenschap en techniek in een doorlopende leerlijn aanbiedt. De leerkracht heeft een duidelijk idee van de hoeveelheid tijd en energie die nodig is om het team in beweging te zetten om dit leerplan te realiseren.

Mail Tycho Malmberg voor meer info (malmberg@nibi.nl)
Bekijk hier de foto's van eerdere NWT trainingen.

Het NIBI is CRKBO bevoegd en daardoor wordt er geen BTW berekend.

Lees hier meer ervaringen met Biologie Plus.


 • 'De training zit vol interessante en relevante informatie, met afwisselende werkvormen en een prettig tempo.' Rick de Jongh, techniekcoördinator Hasseltschool Hilversum.
  'De training zit vol interessante en relevante informatie, met afwisselende werkvormen en een prettig tempo.' Rick de Jongh, techniekcoördinator Hasseltschool Hilversum.
 • Nu heb ik tools in handen waarmee ik de de onderzoekende en ontdekkende houding van mijn leerlingen kan stimuleren. Justin Pieters - De Vuurvogel Gouda
  Nu heb ik tools in handen waarmee ik de de onderzoekende en ontdekkende houding van mijn leerlingen kan stimuleren. Justin Pieters - De Vuurvogel Gouda
 • 'Dit is een hele fijne training waarbij je veel ideeën krijgt on natuur, wetenschap en techniek binnen je school op te zetten. Wij hebben er veel aan!' Mirella Nieuwenhuizen, De Wegwijzer Opperdoes.
  'Dit is een hele fijne training waarbij je veel ideeën krijgt on natuur, wetenschap en techniek binnen je school op te zetten. Wij hebben er veel aan!' Mirella Nieuwenhuizen, De Wegwijzer Opperdoes.