Maak kennis met de schoonheid van de natuur

Natuurnieuws
Maak kennis met de schoonheid van de natuur

Enorme olifanten, moedige leeuwinnen, schattige welpjes en nog veel meer bijzondere dieren bij een rivier die ook wel ‘het paradijs’ wordt genoemd. Dit omschrijft een van de genomineerde films van het Wildlife Film Festival Rotterdam (WFFR) van de vorige editie. Voor de zevende keer wordt ook dit jaar weer het 6-daagse WFFR georganiseerd in Rotterdam, van 26 tot 31 oktober. De mooiste natuurfilms die een groot scherm verdienen worden hier vertoond, ook de wat minder bekende. De vorige edities waren een groot succes, met in 2019 meer dan 10.000 bezoekers. De aanmeldingen van dit jaar hebben te maken met duurzaamheid en het behouden van diersoorten. Begin september is het hele filmprogramma bekend en verschijnt het op de website.

 

 

Voor de groepen 6,7 en 8 van basisscholen en middelbare scholen is er een speciale mogelijkheid: er bestaat een educatief programma voor de leerlingen. Met dit programma kunnen ze door de films kennismaken met de natuur en haar schoonheid. De leerlingen bezoeken met de klas het festival, waar een filmprogramma op maat gedraaid wordt. Na afloop kunnen de leerlingen met elkaar op de foto in de foyer voor een leuke herinnering. Het festivalbezoek duurt ongeveer 1,5 uur.

 

De natuurfilms bestaan uit fragmenten van 5-15 minuten en ze worden achter elkaar afgespeeld. Na iedere korte film bespreekt de presentator wat ze net gezien hebben. Hierdoor worden de leerlingen actief aan het denken gezet over de inhoud. Daarnaast is er lesmateriaal dat voor- en achteraf in de klas kan worden besproken in ongeveer 50 minuten. Het bezoek vindt plaats op woensdag 27, donderdag 28 of vrijdag 29 oktober en de aangemelde klassen zullen het lesmateriaal begin september ontvangen.

 

Lijkt het je leuk om door middel van een echt film festival je leerlingen kennis te laten maken met de schoonheid van de natuur? Meld je dan vóór 16 juli 2021 gratis aan op de website. Let op: vol is vol! Als de coronamaatregelen het festival in oktober toch niet toestaan wordt er naar een gepaste oplossing gezocht, bijvoorbeeld online. Mocht je zelf toevallig natuurfilms maken of iemand kennen die ze maakt, de deadline voor het insturen van films is 1 mei.

 

 

foto Nikki Doornhein door
Nikki Doornhein