Jeugdfotowedstrijd ‘insecten op bloemen’ groot succes

Natuurnieuws
Jeugdfotowedstrijd ‘insecten op bloemen’ groot succes

Geweldig was het, om te zien hoe enthousiast mensen door heel Nederland meededen aan de Week van de Biologie. Kans maken op een leuke prijs helpt daar natuurlijk bij. We kregen voor onze fotowedstrijd een hoop mooie foto’s binnen van insecten op bloemen van kinderen van alle leeftijden. Sommige waren met de eigen mobiele telefoon genomen, andere keren mocht de natuurfotograaf in de dop met een geleende camera aan de slag. Gemene deler was het talent, en het zichtbare plezier dat de makers van de foto’s hebben gehad tijdens het plaatjes schieten.

 

Met zoveel mooie foto’s was het moeilijk kiezen, maar één foto sprong er voor alle juryleden duidelijk uit: die van de twee snuitkevertjes, gemaakt door Anna (zie boven). Een prachtige foto met een heel aandoenlijk middelpunt. Anna wint met haar inzending een boekenpakket in lijn met het thema van de wedstrijd.

 

Maar er vallen meer fotografen in de prijzen (zie onder). Ook de foto van de dagpauwoog van Nieke is een echte beauty: wij konden het alleen maar eens zijn over haar commentaar over de kleuren en het mooie gekrulde tongetje dat duidelijk op de foto te zien is. Een van onze jongste deelnemers, Elaine, viel op met haar prachtige collages van de ‘fluitenkruidjungle’ en vlinders op paardenbloemen. Roos wist een bij van zo dichtbij in beeld te laten komen dat je de stuifmeelkorrels op zijn lijfje kunt tellen. En Daniela liet met haar foto van een vlinder in een spinnenweb zien dat de natuur niet alleen fraai, maar ook meedogenloos kan zijn. Deze fotografen winnen allen de tweede prijs.

 

We willen alle deelnemers heel hartelijk bedanken voor hun fantastische inzendingen. Blijf vooral doorgaan met fotograferen!