De grote vogelquiz

Lesidee groep 1 t/m 4
De grote vogelquiz

Ondanks de matige temperaturen en de vele stortbuien is de lente toch echt volop op gang. De vogel zijn buiten al de hele maand druk in de weer met het bouwen van nesten, uitbroeden van eieren en voeren van jongen. Inmiddels hebben enkele kersverse vogelouders het weer rustig, maar andere zijn nog steeds druk bezig met het vullen van die alsmaar hongerige snaveltjes. Tot alle jongen groot genoeg zijn om op eigen poten te staan en uit te vliegen, zullen de ouders hun dagelijkse zoektocht naar verse wormpjes of andere lekkernijen moeten vervolgen.

 

De afgelopen maand zijn er een hele hoop manieren voorbijgekomen om meer over vogels te weten te komen. Via de webcams van Beleef de Lente krijgen wij een kijkje in de magische wereld van deze gevleugelde dieren en met de speciale lessen ontdek je welke vogelgeluiden er in de natuur te vinden zijn. Om te testen hoeveel de kinderen inmiddels over vogels weten of om ze te enthousiasmeren om nog meer te weten te komen, hebben wij ‘de grote vogelquiz’ voor jullie!

 

De grote vogelquiz verwondert kinderen op een speelse wijze over de vogels die buiten heen en weer vliegen. Aan de hand van prachtige foto’s leren de kinderen over verschillende vogel. Ze leren hoe ze een koolmees die een zwarte streep over zijn buik heeft te onderscheiden van een pimpelmees die blauwe kleuraccenten heeft. Ook leren ze welke vogel er groene eieren legt en zoeken ze voorwerpen in de klas die net zo groot zijn als een roodborstje. Deze quiz bestaat uit tien verrassende vragen en is gericht op de onderbouw, maar zal ook zeker in de bovenbouw verbaasde gezichten doen verschijnen. 

 

De quiz is te vinden onder 'populaire downloads' of klik hier om hem direct te downloaden

Veel plezier met de grote vogelquiz!

 

 

foto Shira Bonnink door
Shira Bonnink