Daag jezelf uit en trek de natuur in!

De klas uit
Daag jezelf uit en trek de natuur in!

Lekker buiten in het zonnetje liggen of met de hond wandelen in het bos. Je zult vast wel weten dat naar buiten gaan gezond is, maar wist je ook dat al dat groen goed is voor je IQ? Niet alleen je concentratie, humeur en creativiteit gaan er op vooruit, maar uit Belgisch onderzoek blijkt zelfs dat kinderen die in een groenere omgeving wonen een hoger IQ hebben en minder gedragsproblemen vertonen dan kinderen in minder groene delen.

 

Om te kunnen profiteren van de voordelen van de buitenlucht blijk je minstens twee uur per week in de natuur door te moeten brengen. Nu denk je vast: ‘Haal ik die twee uur wel?’. Voor veel mensen, maar liefst 75% van de Nederlanders, is het antwoord op deze vraag: ‘nee’. Met mooi weer is het natuurlijk makkelijk om naar buiten te gaan,  maar met de herfst in aantocht wordt het steeds minder aantrekkelijk om een frisse neus te gaan halen. Lekker knus achter het raam naar de tikkende regendruppels luisteren lijkt misschien veel fijner, maar de natuur in gaan kan minstens net zo ontspannen zijn!

 

Om je een steuntje in de rug te geven, organiseert IVN vanaf 1 oktober de #2uurnatuur challenge. Ze dagen je met bijzondere opdrachten uit om ook op sombere dagen het huis uit te gaan en te genieten van de buitenlucht. Denk bijvoorbeeld aan dansen in de regen, zoeken naar regenwormen en het maken van brandnetelthee om met een frisse neus op de bank te ploffen. Via social media kun je inspiratie opdoen bij andere deelnemers en ook je eigen avonturen delen! Wil je de challenge nog leuker maken? Daag ook je vrienden, familie of klas uit om mee te doen en meld je aan via de IVN website!

 

foto Shira Bonnink door
Shira Bonnink