Inschrijving NWT-conferentie gestart

De klas uit
Inschrijving NWT-conferentie gestart

De inschrijving is gestart. Ga direct naar het inschrijfformulier. Of bekijk eerst het programmablad.

 

Beste leerkracht, PABO-docent, NME-er en directeur in het basisonderwijs,

Geef het door! is het thema van de 12de landelijke Natuur, Wetenschap en Techniekconferentie. Iedereen heeft het over klimaat en duurzaamheid, kinderen gaan de straat op voor hun toekomst het thema leeft!


Wij van het Nederlands Instituut voor Biologie, de vereniging van biologen, willen dat eigenlijk iedereen mee kan denken over klimaat en duurzaamheid, ook kinderen. Wij denken dat het begint bij begrip van de aarde en van het leven op aarde. Als je snapt dat ijs op de Noordpool kan smelten zonder dat de zeespiegel stijgt, maar dat het op de zuidpool en op Groenland net iets anders zit, dan praat je mee.

Geef het door gaat niet alleen over kennis doorgeven. Het gaat ook om practice what you preach. Je kunt kiezen uit meer dan 35 workshops en lezingen waar je inspiratie krijgt om jezelf en je school duurzamer te maken. Je hoort meer van het onderzoek van de beste klimaatwetenschappers – die hebben we namelijk in Nederland. En wat werkt in de klas krijg je op een presenteerblaadje doorgegeven van enthousiaste collega’s. Kom 15 november naar Lunteren en neem die ideeën mee naar huis waarmee je creatieve, kritische en bewuste leerlingen krijgt die klaar zijn voor de toekomst. Geef het door!

 

foto Tycho Malmberg door
Tycho Malmberg