Waterkwaliteit meten met Drinkable Rivers

De klas uit
Waterkwaliteit meten met Drinkable Rivers

Op 15 mei vindt de tweede editie van Alle Scholen Verzamelen plaats, een evenement vanuit de wetenschapsknooppunten voor alle basisscholen in Nederland. Deze editie staat in het teken van water en waterkwaliteit. De waterkwaliteit in Nederland kan namelijk een stuk beter, en daarom hebben de wetenschapsknooppunten dit keer de handen ineengeslagen met Drinkable Rivers. Drinkable Rivers zet zich in voor drinkbare rivieren over de hele wereld. Op 15 mei kunnen ook basisschoolleerlingen hun handen uit de mouwen steken en een steentje bijdragen aan echt onderzoek: Alle scholen verzamelen watermetingen!

 

Leerlingen uit groep 7 en 8 meten op 15 mei de waterkwaliteit van een rivier, beek, kanaal of slootje bij hen in de buurt. Elke aangemelde klas ontvangt een meetpakket met alle benodigdheden om de metingen te kunnen doen. Ook inbegrepen is een inleidende les over de metingen en lesmateriaal voor lessen over water en waterkwaliteit.

 

De resultaten van alle klassen worden verzameld en geanalyseerd. Zo draagt jouw klas bij aan écht onderzoek!

 

Inschrijven van je klas kan van 1 maart tot 1 april. Meer informatie is te vinden op www.wetenschapsknooppunten.nl/alle-scholen-verzamelen.

 

foto Karlijn Keessen door
Karlijn Keessen